uwaga na firmę ATS , najprawdopodobniej ogłosiła upadłość 01,01,2010 .
tak więc felgom z tej firmy należy mówić apa i nie kupować ich nawet w atrakcyjnych cenach.
no chyba że w jakiś superatrakcyjnych
leszekmw, kiedyś posłańca ze zły,mi wiadomościami chłostano :wink: Kurcze, mój zaprzyjaźniony wulkanizator od tygodnia czeka na potwierdzenie ceny od nich więc widzę że chyba znów poszukiwania czas zacząć. Kurcze a takie ładne felgi miałem wybrane.
Czy ktoś jeździł o2 z felgami z ET 35?
Szukam alu na lato mógłbym kupić w okazyjnej cenie >>takie<< felgi.
Pytanie czy warto je brać, czy szukać czegoś z większym ET, żeby później szkoda się nie napierdzielał z mojej Havranki, tak jak z tej nieszczęsnej "A-klasy" :P :wink:
uwaga na firmę ATS , najprawdopodobniej ogłosiła upadłość 01,01,2010 .
tak więc felgom z tej firmy należy mówić apa i nie kupować ich nawet w atrakcyjnych cenach.
no chyba że w jakiś superatrakcyjnych
Kolego, czy ta wiadomość jest pewna. ponieważ właśnie chciałem zamówić felgi ATS twister.
Wiem, że są trudności z dostepnością, ponieważ nie ma przedstawiciela na Polskę, ale to pewnie sie zmieni. Gorzej jak firma ATS upadnie.
marcink_1, z moich dojść wygląda to na pewną wiadomość. problemy z ATS zaczęły sie jakieś 3 lata temu ,zaczęły być problemy z dostępnością i ceny zaczęły rosnąć , a jeszcze 5 lat temu te felgi sprzedawały się bardzo dobrze i był oficjalny przedstawiciel firmy na Polskę.
takimi rzeczami nikt nie lubi sie chwalić niestety , to przykre sytuacje, w ciszy zniknęły również TOORA i ALESSIO .
niedługo OZ zniknie jak bedzie dalej prowadził taka politykę cenową... :roll:
Ludzie pomocy! Zamówiłem coś takiego: http://allegro.pl/item952552491_nowe...ssat_audi.html (sprzedawca zapewnia, że będą pasowały do O2FL - nawet kołpaczki da właściwe)
i teraz po przeczytaniu całego wątku mam wątpliwości czy aby dobrze zrobiłem? Czasu jeszcze trochę jest więc zdążę odmówić ale może macie jakieś inne sugestie co do konkretnego modelu? Wiem, schodzę na łatwiznę albowiem zmęczony już jestem wertowaniem internetu. Będę wdzięczny za propozycje.
zapomniałem o tym: opona 195x65x15
marturow, parametry masz ok , tylko ten wzór to lekkie przegięcie trochę , przecież to replika gti vw , jakoś tak do skody nie za bardzo ... :? ,ale to kwestia gustu.. . troszkę tylko ta felga przyszeroka jak na 195..
generalnie to troche dziwne kupować chińskie badziewko za taka kase skoro można mieć za 1300zł dezent F na przykład..
no ale co kto woli...
marcink_1, z moich dojść wygląda to na pewną wiadomość. problemy z ATS zaczęły sie jakieś 3 lata temu ,zaczęły być problemy z dostępnością i ceny zaczęły rosnąć , a jeszcze 5 lat temu te felgi sprzedawały się bardzo dobrze i był oficjalny przedstawiciel firmy na Polskę.
takimi rzeczami nikt nie lubi sie chwalić niestety , to przykre sytuacje, w ciszy zniknęły również TOORA i ALESSIO .
niedługo OZ zniknie jak bedzie dalej prowadził taka politykę cenową... :roll:
Z moich informacji ostatnich wynika, że przedstawicielem ATS na polskę jest firma aaltonen, a sprzedaż detaliczną prowadzi firma Motorikus z Warszawy obie. Właśnie zamówiłem sobie u nich felgi ATS Twister, z tym, że bez zobowiązań. Zgodzili się je sprowadzić z niemiec i będę mógł obejrzeć i zadecydować czy kupić. Dzwoniłem do nich i powiedzieli mi, że faktycznie firma ATS zmieniła właścicieli i były przejściowe problemy ale produkcja nadal będzie kontynułowana. W przyszłym tygodniu mają być felgi więc będę musiał zdecydować czy brać czy nie. W przeciwnym razie może wezmę ATZ Intenso.
Tak na marginesie czy felga ATS Twister 15x6,5 ET45 nie będzie zbytnio wystawała na zewnątrz auta? Obecnie mam felgi stalowe 15x6 ET47 i z przodu koła są już mocno wysunięte. Jak obliczyć ile wyjdzie koło? Normalnie z ET to wychodzi 2mm. Jednak felga będzie szersza i zastanawiam się, czy będzie to miało istotny wpływ. Sama felga wysunie się jeszcze dodatkowo o połowe różnicy szerokości czyli o jakieś 6mm + 2mm, jednak opona zostanie ta sama i chyba czoło koła nie powinno się wysunąć więcej niż te 2mm?
Czy się mylę???
Bo jak nie to AEZ Intenso ma ET 48. Oglądałem też Dezent F ale tam ET tylko 38((.
że przedstawicielem ATS na polskę jest firma aaltonen
tez własnie sie dowiedziałem wczoraj że ta znana firma :wink: coś może mieć wspólnego z ATS ,ale na razie handel momo im kulawo idzie.
być może że po południu coś się dowiem bardziej szczegółowo.
Zamieszczone przez marcink_1
Obecnie mam felgi stalowe 15x6 ET47 i z przodu koła są już mocno wysunięte
tak to przewidział producent/konstruktor ...chcesz go poprawiać :?:
ATS Twister 15x6,5 ET45 nie będzie zbytnio wystawała na zewnątrz auta?
będzie wystawała w normie.
a tak na marginesie to ten twister jakiś taki... :?
że przedstawicielem ATS na polskę jest firma aaltonen
tez własnie sie dowiedziałem wczoraj że ta znana firma :wink: coś może mieć wspólnego z ATS ,ale na razie handel momo im kulawo idzie.
być może że po południu coś się dowiem bardziej szczegółowo.
Obecnie mam felgi stalowe 15x6 ET47 i z przodu koła są już mocno wysunięte
tak to przewidział producent/konstruktor ...chcesz go poprawiać :?:
ATS Twister 15x6,5 ET45 nie będzie zbytnio wystawała na zewnątrz auta?
będzie wystawała w normie.
a tak na marginesie to ten twister jakiś taki... :?
A co byś innego radził?
Może AEZ Intenso?, Może Dezent Y, Może Dezent RE???
Ten ATS Twister ma zaletę, że wchodzi bez pierścieni centrujących.
marcink_1, widze ze podobają Ci się ozdobne felgi.. ,jaki masz kolor samochodu zacznijmy , kombi czy nie ?
Kolor mam srebrny, samochód zwykły nie kombi.
Jeżeli chodzi o felgi, to chciałbym żeby było widać, że są to felgi aluminiowe nie kołpaki skoro mam wydać na tą przyjemność 1500 zł. W przeciwnym razie wolę kupić cztery felgi stalowe za 400 zł plus 100 zł komplet ładnych kołpaków.
Czy ktoś z Szanownych pomyka na feldze 17x8 ET 40 z oponą 225/45/17?
Jeśli tak to czy nie ma problemu z obcieraniem opony o nadkola?
Nadmienię że teraz mam na tej feldze 215/50/17 i jest OK. Niby różnica niewielka no ale..
Przejżałem Twoje propozycje i tak:
Advanti A ładna ale ma ET 40, to jak dla mnie trochę małe. Pozostałe oprócz MAK Fever niezbyt mi się podobają.
Ewentualnie podchodziłaby MAK FEVER jednak jak narazie nie znalazłem jakiejś strony żeby zobaczyć ją z różnych profili i żeby doczytać jaki ma otwór centralny.
Dla mnie ten ATS Twister ma zalete, że będzie pasował bez pierścieni centrujących.
Pozdrawiam
Marcin
wyzystkie felgi które podałem jeżdżą bezproblemowo w O2 , inaczej bym ich nie wklejał przecież. pierścień centrujący jest akurat najmniejszym problemem.
co się tyczy ATS faktycznie nie upadła /niestety poprzednio podano mi złe informacje / tylko wykupiła ją jakaś spółka czy inne licho , nie mniej nie wróży to podobno najlepiej. moga być duże problemy z ewentualnymi reklamacjami na przykład , ale każdy niech robi jak uważa.
[ Dodano: Czw 18 Mar, 10 10:00 ]
Zamieszczone przez zeb
pomyka na feldze 17x8 ET 40 z oponą 225/45/17?
nie bedzie kłopotów z obcieraniem . według katalogów powinno wchodzić 235/40/17 na 8/17" et 35 , ale mogę sprawdzić dokładnie jak komuś to naprawdę potrzebne.
inna sprawa czy nie będzie biło , ale to już zupełnie inna rzecz
przeczytalam juz prawie wszystko o co chodzi z tymi ET, jako ze do nowych aut nie daja kola zapasowego udalo mi sie zdobyc zapas za bardzo rozsadna cene( 50zl), jedyna roznica to ze na felgach jest ET47, a na feldze co kupilam jest ET37, i tu mam pytanko czy jako kolo zapasowe moze byc czy odac kolo i szukac z ET47.
Komentarz